Dietetyczne placuszki owsiane

Diety ciąg dalszy,
czyli tym razem zdrowe placuszki owsiane bez tłuszczu i bardzo niewielką ilością mąki.

Składniki:
na ok. 5-6 sztuk w zależności od wielkości

  • pół szklanki płatków owsianych górskich
  • 2 jajka
  • 2 łyżki mąki pełnoziarnistej
  • sól
  • pieprz

Przygotowanie:

Płatki owsiane zalać wrzątkiem i odstawić na kilka minut aż spęcznieją. Następnie do płatków dodać jajka i przyprawy. Dokładnie wymieszać.

Nakładać łyżką na rozgrzaną patelnię (polecam teflonową do naleśników). Smażyć z każdej strony na złocisty kolor.

Dodatki: 

Do placuszków bardzo dobrze pasuje pasta jajeczna, chudy twaróg, dżem owocowy lub tradycyjny jogurt naturalny.

Można podawać na ciepło, ale również na zimno. Idealne na drugie śniadanie do pracy!

Smacznego!

UX designerka i front-end developer. Od 2007 roku tworzę internety. Obecnie zasilam zespół Spiders.Agency. W czasie wolnym wielbicielka rowerów szosowych, rugby oraz gry na djembe.

wróć na górę